Acne

Acné vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Meestal vind je acné op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug.

Pubers, maar ook volwassenen

Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acné. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Deze kan psychische problemen geven. Acné begint vaak rond de puberteit en kan zo'n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. 

Acné is een onschuldige aandoening. Bij de meeste mensen verdwijnt deze na enkele jaren vanzelf. Meestal verdwijnt acne voor het vijfentwintigste jaar, maar soms blijft de aandoening bestaan tot op oudere leeftijd. 

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar? 

Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van de acné-behandelingen. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Behandelingen. 

Vele behandelingsmethoden zijn mogelijk, waarbij het reinigen van de huid essentieel is. De meeste vormen van acné kunnen doeltreffend worden behandeld. Eventueel met ondersteuning van de arts of dermatoloog. 

Voor een doeltreffende acné-behandeling kunt u bij de geregistreerde schoonheidsspecialiste van Sylk-Beauty terecht. Bel 06-27515641 of mail voor informatie of een afspraak naar info@sylk-beauty.nl


Acne Prijs
Acne Jeugd, speciaal jeugdtarief tot leeftijd 21 jaar. € 44,50
Acne Intensief, intensieve reinigende behandeling. € 57,50
Acne Exclusive, acne-peel behandeling. € 84,50